onsdag 17 september 2014

En cocktail av gös, storsej och abborre!

Nu var det ca 0,5 år sedan jag rapporterade här på bloggen senast så jag tänker att det nu är hög tid att göra ett inlägg igen. Det sällsynta bloggandet förklaras nog av att det blivit relativt lite fiske men också av att fångsterna inte varit så inspirerande. Men det finns undantag som tur är!  Höjdpunkten var tveklöst en satsning på lite grövre sej. Vi ställde in siktet långt ut i Skagerak och väl på plats blev vi bjudna på ett stilla soligt väder och dessutom ett kalasfiske som garanterat kommer att minnas länge av en insjöfiskare som en annan. Storsejarna hittades och hur många i reggstorlek det blev vet jag inte men jag fick glädjen att bända upp den största på ca 11,5 kg. PB så det skriker om det då det endast var andra gången jag fiskat efter sej. Första gången, för si sådär 20 år sedan, tillbringades mestadels dubbelvikt över relingen med en lätt grönblå ton i ansiktet. Det är så jag minns det i alla fall :)Sommaren bjöd som vanligt på en och annan tur efter gös och abborre dessutom. Testade bland annat prickskytte med hjälp av sidoscanning. Man inser ju snabbt potentialen i detta fiske och det har vart svårt sedan dess att släppa tanken på att införskaffa ett sånt där hightech-lod. Bilden nedan visar toppfisken på min prickskyttepremiär, en hygglig fisk i femkilosklassen gissningsvis. Snabbt åkte den i igen utan vare sig mätning eller vägning.


Abborrfisket utfördes i sann semesteranda och visst var det en och annan grannare som behagade nappa även om jag inte hade turen att träffa någon riktig huggsexa. Kanske var vattnet för varmt till och med för denna högklassiga sommarfirre. Bilden nedan visar i alla fall en fin borre på 1,3 kg fångad på en biltemaspinnare som jag tycker fungerade bättre än de flesta märkesprylar jag provade ur arsenalen.

Framgent är det återigen dags att testa om gäddfisket kan leverera. Många nya beten är införskaffade för att återskapa tron på att en riktig gäddplussare kan bli verklighet i höst. Håll utkik! 

 
 
 
 
 
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar