söndag 13 juni 2010

Gädda & öring blev abborre & torsk

Var på fiskesemester till Gotland 4-8 juni. Vi hade på förhand riktat in oss på gädd- och öringfiske. Förutsättningarna verkade på förhand lovande då vattentempen fortfarande var låg och rapporter från lokala fiskare vittnade om huggvilliga öringar, åtminstone stundom...

Vad vi fick uppleva på våran övistelse blev dock allt annat än väntat. Inte ett gäddhugg på 4,5 dagars fiske. Har ALDRIG varit med om något likande. Visst, vindriktning från nordost, strålande solsken och kristallklart vatten, men noll gäddor ska inte vara möjligt. Öringfisket blev lidande av den sviktande motivationen och insatserna på den fronten blev således endast halvhjärtade. Det blev en öring upp för Kristoffer samt ett par ytterligare kontakter.

Oväntat, och lika osannolikt som att inte få en enda gädda, var att vi lyckades hitta ett stim med stora kustabborrar, riktiga rariteter längs de gotländska stränderna! Dom var som galna i röd spinnare och när den blev söndertyggad och sedermera förlorad i ett bottannapp var huggsexan över. En hel del kontakter på andra beten, men dom ville inte riktigt bita ordenkligt. Förutom några granna kustabborra blev det på denna fiskeresa dessutom ett dussin fina "träskabborrar" på ett förmiddagspass i Tingstäde träsk, ett gäng torskar utanför Fårö samt några idar och näbbgäddor. Man kan aldrig vara säker på vad som ska nappa när man fiskar på gotlandskusten. Kul!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar